5 SIMPLE TECHNIQUES FOR FASADNE DRVENE PANELI

5 Simple Techniques For fasadne drvene paneli

5 Simple Techniques For fasadne drvene paneli

Blog Article

ZIDNI PANELI Zidni paneli – daju ultimativno rješenje za uređenje interijera. Osim poboljšanja izgleda samih zidova, paneli se mogu koristiti za razne dekorativne namjene. Radi svoji izvrsnih sposobnosti zidni paneli prostoru daju wow efekt.

Za slučajeve kada je proizvod prethodno bio u ponudi, ali manje od 30 dana, informacija predstavlja najnižu cijenu za cijelo razdoblje u kojem je proizvod bio u ponudi prije popusta. Naša redovna cijena bez akcije:

Poklopac šahta je ključni deo strukture, jer pokriva i osigurava, a istovremeno i maskira okno, pošto je uglavnom na vidnom mestu u dvorištu. Poklopac šahta mora biti lako dostupan i montažno-demontažan. Preporučujemo da odaberete poklopac koji će se vizuelno stopiti s okolnom površinom.

 Neki paneli od drveta se takođe postavljaju na potkonstrukciju. Kada koristite HPL, dobijate benefite vetilisane fasade, koji podrazumjevaju uštedu energije, zdraviji prostor bez vlage i ostale prednosti.

Mogu se lijepljenjem postavljati direktno na postojeće keramičke pločice ili neku drugu podlogu, bez potrebe da se pločice skidaju

Drvene fasade imaju mnoge prednosti. Pošto se radi o prirodnom materijalu, takve fasade su održive i ekološki prihvatljive. Drvo se može u potpunosti reciklirati i ponovo koristiti, što promoviše cirkularnu ekonomiju. Drvena fasada je sinonim tradicionalnog, gostoljubivog, prijatnog i udobnog doma te sa sobom nosi i takvu vrstu dodatne vrednosti.

Između njih se ostavljaju minimalne fugne da bi drvo moglo da „radi“, odnosno, diše - širi se i skuplja prema atmosferskim prilikama. Da li će letve biti postavljene horizontalno ili vertikalno zavisi od orijentacije drvene fasade. U principu, više problema ima sa horizontalnim postavljanjem, jer voda može da prodire kroz te međuspojeve u fasadu. To se može izbeći ako se nosači režu pod odgovarajućim uglom koji će omogućavati oticanje, a ne zadržavanje vode. „Roštilj“ potkonstrukcije zavisi od dimenzija fasadnih dasaka i u principu je oko fifty cm.

Naše dugogodišnje iskustvo pruža Vam sva rješenja vezano uz grilje, mehanizme i okove. Nudimo unikatni i sveobuhvatni pristup Vašim arhitektonskim, dizajnerskim i tehničkim potrebama.

Engleski stil dizajna fasada stambenih zgrada predstavljen je demokratskim bojama, kombinacijom prirodnih tekstura ili njihovim dobrim oponašanjem s naglaskom na visoku cijenu ukrašavanja. Plastični paneli, koji su jeftin materijal, prilično su dobri sa zadatkom ukrašavanja zidova, ponavljajući obojeni drveni pod u bijelim ili bež tonovima.

Any cookies that may not be notably needed for the website to operate and is particularly used specifically to gather consumer particular details by using analytics, advertisements, other embedded contents are termed as non-essential cookies.

Rolomatik u saradnji sa kompanijom Kingspan nudi zidne i fasadne panele za objekte širokog spektra namene, od proizvodnih hala i magacina preko hladnjača do administrativnih zgrada u svim granama industrije, logistici i institucijama.

Profili Twinsona za oblaganje dostupni su u tri različite i prirodno lijepe boje. Neka vaša kreativnost dođe do izražaja.

U skladu s time, ponekad je izbor fasade uvjetovan tim strukturnim potrebama objekta. Međutim, današnja moderna tehnološka rješenja dozvoljavaju arhitektima i građevinarima širok odabir fasadnih rješenja koja mogu zadovoljiti kako strukturne, tako i funkcionalno-estetske potrebe objekta.

Keramičke pločiceMozaikBazenska keramika i okolišTapeteDecking & Zidne oblogeSanitarijeSlavineKupaonska fasadne drvene paneli opremaKadeTuš kabineRadijatoriPločice za posebnu namjenu

Report this page